Monday, September 24, 2007

Εκλογές 2007

Είναι αναπόφευκτο το σχόλιο, αφενός λόγω του χαμού που γίνεται σε εφημερίδες, ραδιόφωνα κλπ, και, αφετέρου, λόγω επαγγέλματος. Υπάρχουν κάποια πραγματάκια που μου έκαναν φοβερή εντύπωση, ακόμα και αν ήταν ή θεωρούνταν αναμενόμενα.

1ον. Εν μέσω πυρκαγιών, καταστροφών, ομολόγων, κλοπής των ταμείων, απαγωγών αλλοδαπών και τόσα ακόμα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, συνέχισε τον... ύπνο του δικαίου και έριξε την ψήφο της στα τυφλά για την πλήρη αποτύφλωσή μας.

2ον. Η πτώση - σε ψήφους - και των δύο κεντρικών κομμάτων εξουσίας.

3ον. Η άνοδος των αριστερών κομμάτων, την ίδια στιγμή που η ακροδεξιά παράταξη μπαίνει στη Βουλή.

4ον. Η φαγωμάρα του αντιπολιτευτικού κόμματος την ώρα που ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί, θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις μικρομεσαίες τάξεις.

Πάμε καλά; έχω να ρωτήσω! Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι βαρκούλες από τις πλημμύρες σύντομα θα αρχίσουν να αρμενίζουν! Και τι κάναμε φέτος το Σεπτέμβρη; Είναι απλό. Επιλέξαμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση που μας διέλυσε και δώσαμε βήμα σε ακροδεξιά στοιχεία να έχουν λόγο για βασικά θέματα της χώρας μας. Full του άσου δηλαδή! Πετύχαμε διάνα!

Είναι παρήγορη βέβαια η άνοδος των αριστερών κομμάτων, ωστόσο αυτό που με τρελαίνει είναι ότι οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ είναι ηλικίας 18-34 ετών και απόφοιτοι ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Και τι μάθαιναν τόσο καιρό; Γυρίζουμε στην εποχή του φασισμού, στους χίτες και τους μαυροσκούφηδες; Θα περίμενα, ομολογώ, ότι πιθανότεροι ψηφοφόροι θα ήταν, παππούδες και γιαγιάδες, από εκείνους που χειροκροτούν τον τέως (Κωνσταντίνος) σε κάθε επίσκεψη του! Δυστυχώς, όμως! Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τη σημερινή νεολαία; Η... Μαριορή πέτυχε το στόχο της, πριν ακόμα τον ξεκινήσει; Έτσι θα είναι όμως; Ένας τόπος με μειωμένα αντανακλαστικά, είναι έρμαιο κάθε μπαρούφας και ψευδολογίας που του σερβίρουν.

3 Comments:

Blogger GhostHunter said...

Μακάρι οι κόντρες μεταξύ των κομμάτων να ήταν ιδεολογικές...
Αλλά αυτά πάνε πια πεθάνανε...

Μικρή μου, τα πάντα είναι αλληλοσυγκρούσεις συμφερόντων.
Πίστεψε με,τα ξέρω και τα ζω κάθε μέρα.

Αυτό που βλέπεις απέξω,είναι το περιτύλιγμα. Το μέσα είναι επιταγές, επιταγές μαύρες που αλλάζουν χέρια.

Αλλά μη στεναχωριέσαι, έτσι ήταν πάντα ο κόσμος, λίγο καλύτερος λίγο χειρότερος αλλά πάντα ο ίδιος.

September 24, 2007 1:25 PM  
Blogger vampiria said...

Δίκιο έχεις βρε κυνηγέ μου! Απλώς θα ήθελα να μην σταματούσαν μόνο στο περιτύλιγμα. Κρίμα που δεν υπάρχει περιεχόμενο,ουσία ή ιδεολογία σε όλα τα γαβγίσματά τους, γιατί αυτό είναι που λείπει πια. Μια ελπίδα, ένα ιδανικό...

Σε φιλώ καλέ μου! Καλημέρες...

September 24, 2007 11:30 PM  
Blogger Zelot said...

Vam μου, έχεις δίκιο. Δεν θα αλλάξει κάτι σ'αυτόν τον τόπο, όσο βέβαια έχουμε και εμείς αυτά τα μυαλά. Άλλωστε πριν τις εκλογές πάντα γίνεται ο εκβιασμός: "ή εμείς ή το χάος", και τρέχουν όλοι "κοπαδηδόν" να ψηφίσουν. Για να μην μιλήσω για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που ενώ δεν τους φτάνει η σύνταξη, είναι βαμμένοι μέχρι το κόκκαλο.
Όσο αφορά για το ΛΑΟΣ, πιστεύω πως ήταν μια έκρηξη της στιγμής. Άλλωστε ο κόσμος βαρέθηκε τα κόμματα που υπάρχουν στη βουλή και έψαχνε απεγνωσμένα να βρει κάτι διαφορετικό. Δεν του κατηγορώ...
Τα σέβη μου!

September 28, 2007 12:25 AM  

Post a Comment

<< Home