Sunday, July 15, 2007

Καλημερούδια...

Μια τρυφερή αγκαλιά, ένα χάδι και η ημέρα ξεκινά με καλή διάθεση, χαρά και γέλιο! Πολύ γέλιο και γλυκά λόγια! Καφεδάκι στη συνέχεια, τσιγαράκι και ψιλοκουβέντα με μπαμπά-αδερφούλα και μετά ατέλειωτα πειραγματάκια! Τι ωραίο ξύπνημα! Πώς να μην πεις "Καλημέρα" με την καρδιά σουμετά από όλα αυτά;

"Καλημέρα"! Τι ωραία λέξη! Είτε έχεις καλή διάθεση, είτε όχι, μπορείς να την πεις τόσο εύκολα και να την εννοείς βέβαια όταν έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο χαμογελαστό, ακόμα και αν δεν τον ξέρεις! Το "καλημέρα" σηματοδοτεί μια καινούργια μέρα που δεν έχεις ξεκινήσει να τη ζεις ακόμα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι στραβό! Επίσης, ακόμα και με... ανάδρομο Ερμή (αν και δεν τον πιστεύω ιδιαίτερα), έχεις όλες τις πιθανότητες να την κάνεις να εξελιχθεί σε κάτι βατό και υποφερτό αν... "παίξεις" σωστά τα χαρτιά σου!

Η "καλημέρα" είναι από τις καλύτερές μου λέξεις, γιατί σε κανονικές συνθήκες συνοδεύεται από ένα μεγάλο χαμόγελο που απευθύνεται προς όλους! Στον περιπτερά όπου θα πάρεις τσιγάρα, στον τύπο που δίνει τα εισιτήρια στο τρένο, στο s.m. που θα κάνεις τα ψώνια σου, στο γραφείο με τους συναδέλφους, ακόμα και στον ταρίφα που θα σε πάει τον προορισμό σου (όσο ξινός ή κακομούτσουνος μπορεί να είναι)!

Βέβαια, όταν ο άλλος δεν έχει τη διάθεση να ανταποδώσει την καλημέρα σου, αυτό το interaction χαλάει κάπως, όμως, "μια καλημέρα είναι αυτή πες την κι ας πέσει κάτω", όπως λέει και το άσμα!

Μια χαρούμενη καλημέρα σε όλους λοιπόν!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home