Sunday, March 11, 2007

Συναντήσεις...


Λοιπόν, φτάνω στο σημείο να σκεφτώ ότι οι γυναίκες είμαστε (ή γινόμαστε) χαζές ώρες-ώρες! Ο λόγος; Διότι, ενώ κάποια στιγμή στη ζωή μας θα μπορούσαμε να έχουμε τον "παράδεισο" στα πόδια μας, τον... φτύσαμε για κάποιο άλλο... μέρος με πιο "στιλάτα" ρούχα, με πιο μάγκικο attitude, με πιο γυμνασμένους κοιλιακούς (όχι απαραίτητα στην ίδια σειρά)!

Η ιστορία
Τον γνωρίζεις χρόνια. Πολλά! Παλιά ήταν λίγο γεματούλης, λίγο ατημέλητος, χρυσό παιδί, όμως, και πολύ ερωτευμένος μαζί σου, επίσης!

Η αντίδρασή σου
Επειδή εκείνη την εποχή ήσουν πολύ... άγριο νιάτο, σκληρό "μέταλλο" και τα συναφή, την είχες πατήσει με εκείνον τον super τυπά, με τα μαλλιά, τα σκουλαρίκια, τα κολλητά και τις 15 γκόμενες που σφαζόνταν για πάρτη του. Τόσο, μάλιστα, που ούτε καν είχες παρατηρήσει το καημένο το παλικάρι που σε κοίταζε και έλιωνε, περνούσε μπροστά από το σπίτι σου, όποτε τον έβγαζε (ή όχι) ο δρόμος και προσπαθούσε να σε πλησιάζει διακριτικά, όποτε του δινόταν η ευκαιρία! (Φαντάσου ότι όλα αυτά τα έμαθες από τρίτους, χρόνια μετά, και αφού ο super τυπάς σου είχε σπάσει τα νεύρα και σου είχε... ραγίσει την καρδιά)!

Η συνάντηση
Τα χρόνια πέρασαν. Ο κόσμος άλλαξε (έτσι δεν λέμε στους προ-πολεμικούς παππούδες για να διακιολογηθούμε;), κυρίως, όμως, άλλαξες εσύ! Δεν είσαι πια το ασχημόπαπο των εφηβικών και μετεφηβικών σου χρόνων, αλλά μια νέα γυναίκα με προσωπικές, επαγγελματικές και υπαρξιακές αναζητήσεις!
Το στιλ σου άλλαξε: έβγαλες τα άπειρα σκουλαρίκια από τα αυτιά, τις αρβύλες από τα πόδια, ενώ το μυαλό σου άρχισε να δουλεύει με γρηγορότερες στροφές και περισσότερη ωριμότητα. Κι ενώ πίνεις τον καφέ σου χαλαρή και ωραία σε μια συνοικιακή καφετέρια, τσουπ, να και το παλικάρι (ναι,ναι, εκείνο που έφτυνες για τον απαράδεκτο "μαλλιά"!

Τα συναισθήματα
Διαπιστώνεις ότι δεν είσαι ο μόνος... κύκνος στην οικουμένη! Άλλαξε και εκείνος: Τα παραπανίσια κιλάκια έγιναν μύες και φέτες (ποιος να το περίμενε;), η αμφίεση προσεγμένη όσο πρέπει για έναν απογευματινό καφέ και, γενικότερα, το παλικάρι έγινε πια άντρας (και τι άντρας)! "Ουάου", σκέφτεσαι από μέσα σου και εξακολουθείς να το σκέφτεσαι, όταν πλησιάζει για να σε χαιρετήσει! Μιλάτε, κάθεται, θυμάστε τα παλιότερα (αν πω τα παλιά, θα θυμηθώ τα χρόνια που έχουν περάσει και δε θέλω), και, βέβαια, μαθαίνεις και τα τρέχοντα! Καλή δουλειά, ενδιαφέροντα hobbies και ένας επικείμενος αρραβώνας με την αδελφή ενός πρώην κολλητού σου ("καλά, εκείνο το καχεκτικό βρήκε να διαλέξεί;", σκέφτεται η γυναικεία κατινιά σου)!

Η διαπίστωση
Κύκνοι υπάρχουν πολλοί! Κινούνται γύρω σου κάθε μέρα! Κανείς δεν ήταν τέλειος και κανείς δεν είναι, απλώς, με την πάροδο του χρόνου κάνουμε όλοι ένα βήμα ακόμα προς την αυτοβελτίωσή μας. Α, και κάτι άλλο: ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ένας "μέτριος" εμφανισιακά άνθρωπος, αν το βάλει στόχο, και ποτέ μην υποτιμάς την προσωπικότητα του άλλου (αν και αυτό είναι ένα μάθημα που αρχικά το υποψιάζεσαι και το έχεις υπόψη σαν ιδέα, αλλά θέλει πολύ χρόνο προκειμένου να καταλάβεις το πραγματικό νόημά του και ακόμα περισσότερο για να το εφαρμόσεις)! Take my word for it!

2 Comments:

Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Συμβαίνει πολύ συχνά να έχουμε ασχημόπαπα, ή καλύτερα εμείς να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε δευτερεύοντα ζητήματα για τη σημερινή μα αντίληψη.

March 11, 2007 10:36 AM  
Blogger vampiria said...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Και το χειρότερο είναι ότι αυτό έχει γίνει στάση ζωής. Ακόμα και οι εκπομπές κάνουν το ίδιο πράγμα. Αποσπούν την προσοχή από τα φλέγοντα και μας δίνουν "φτήνη τροφή" ώστε να έχουμε να ασχολούμαστε.

March 13, 2007 2:00 AM  

Post a Comment

<< Home