Wednesday, March 07, 2007

Κάθε εμπόδιο για καλό...

Μια παροιμία λέει ότι όταν ο "θεός" κλείνει μια πόρτα, ανοίγει ένα παράθυρο... Βέβαια, δεν είμαι από τους υποστηρικτές των θρησκειών και αυτών που τις εκπροσωπούν. Αντίθετα, πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς είναι κύριος του εαυτού του και καθορίζει ο ίδιος τη μοίρα και την πορεία του στον κόσμο.

Παρ' όλ' αυτά, νομίζω ότι η παραπάνω παροιμία έχει ιδιαίτερη σημασία, αν και μπορεί να ερμηνευτεί τελείως διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Γιατί, ενώ στη ζωή μας πολλές στραβές μπορούν να συμβούν, υπάρχουν κάποια μικρά εμβόλιμα "θαυματάκια" που μπορούν να διαμορφώσουν την... χρωματολογική τάση της καθημερινότητάς μας!

Ο άνθρωπος έχει συχνά την τάση να τα βλέπει όλα μαύρα, ειδικά όταν βιώνει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στην καθημερινή του ζωή. Άλλωστε, από κάποια ηλικία και μετά, τα προβλήματα αυξάνονται. Η ανεμελιά των νεανικών χρόνων δίνει τη θέση της σε προσωπικές, οικογενειακές ή επαγγελματικές ανησυχίες που επηρέαζουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μας.

Αυτό, όμως, που μπορεί να αλλάξει τη μαυρίλα και να της δώσει μια διαφορετική... απόχρωση (και ένα γκριζάκι, για αρχή, δεν είναι άσχημο!) μπορεί να έρθει από το πουθενά! Καλές ειδήσεις από φιλικά πρόσωπα, μια νέα επαγγελματική επιτυχία, ή, έστω, η συνάντηση με κάποιο πρόσωπο από τα παλιά, είναι πράγματα που μπορούν να φωτίσουν κάπως μια άσχημη ημέρα!

Το θέμα λοιπόν είναι η οπτική με την οποία αντικρύζεις τον κόσμο γύρω σου. Βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο? Ιδού η απορία...

Labels:

6 Comments:

Blogger FuSmOKer said...

'πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς είναι κύριος του εαυτού του και καθορίζει ο ίδιος τη μοίρα και την πορεία του στον κόσμο.'

Μόλις είπες πολύ σωστή κουβέντα.
Προσθέτω απλά πως παίζουν ρόλο και τα θετικά ή αρνητικά συναισθήματα που έχουμε μέσα μας.
Αυτά χρωματίζουν εμάς και τις στιγμές μας.
άποψή μου :)

March 12, 2007 3:42 PM  
Blogger vampiria said...

Συμφωνώ απόλυτα! Απλώς θα έκανε καλό σε όλους, νομίζω, να έχουν ένα μικρό, μικρούτσικο κομματάκι μέσα τους που να μην επηρεάζεται από αναποδιές και προβλήματα! Αλλά ακόμα και αν επηρεαστεί να υπάρχει μια εσωτερική διάθεση να το χρωματίσουν ξανά με κάτι καινούργιο!

March 13, 2007 1:28 PM  
Blogger Εραστες της Γαστρονομιας... said...

Εγώ αυτό που κατάλαβα τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ότι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε στον εαυτό μας είναι να πετάμε έξω από τις ζωές μας ανθρώπους και καταστάσεις που μας χαλάνε.

Όταν υπάρχει κάτι στην ζωή σου που σε χαλάει αυτό κάνει μπαμ και στους γύρω σου! Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σημαντικό να είμαστε καλά μέσα μας. Είναι σαν να συμβαίνει ξαφνικά κάτι μαγικό και όλα να πηγαίνουν καλύτερα!

March 13, 2007 4:55 PM  
Blogger vampiria said...

@Tsoula:
Αγάπη, τα λες πολύ σωστά! Όταν απαλλάχτηκες από αυτούς που σου τα έσπαγαν κάθε τρεις και λίγο (αυτούς που γνωρίζω τουλάχιστον), έχεις αλλάξει τελείως! Φτου-φτου σκόρδα!

March 13, 2007 11:56 PM  
Blogger FuSmOKer said...

@tsoula:
Καλή μου tsoula είμαστε μια εσωτερική θάλασσα.
Ένας όμορφος ωκεανός που κουβαλά μαζί του δηλητηριώδη ναυάγια..
Αυτά τα δηλητήρια διαλύονται στη θάλασσα αλλά, μόλις αποτραβηχτεί ο ωκεανός, αφήνουν τα σκουπίδια πίσω τους, μέσα στο κορμί μας. Δεν 'δίνουν' μόνο, 'παίρνουν' κιόλας… ξεπλένουν τα σώψυχά μας.

Τα σκουπίδια αυτά καλό είναι να τα αποβάλουμε. Όταν καθαρίσει ο ωκεανός θα βρούμε πάλι τον εαυτό μας έτσι όπως τον αφήσαμε (αισιόδοξος έιμαι το ξέρω)
:)

March 14, 2007 3:47 PM  
Blogger vampiria said...

@fusmoker:
Well said...

March 15, 2007 4:17 AM  

Post a Comment

<< Home