Monday, January 29, 2007

Άντρες, άντρες, άντρες…

…και όχι όποιοι κι όποιοι! Είναι κούκλοι, είναι αλάνια, είναι ψαγμένοι και… θεοπάλαβοι! Και είναι όλοι δικοί μου!

Ξέρω – ξέρω, το μυαλό πάει κατευθείαν στο πονηρό (όπως σε αυτά τα καινούργια φιστίκια, τα Felix)! Ακόμα και από «φίλες» έχω ακούσει διάφορα δύσπιστα υπονοούμενα ή ευθέως εννοούμενα για το θέμα, πράγμα που ενίσχυσε πολύ τη γνώμη μου για τις ανθρώπινες σχέσεις!

Πριν βιαστείτε, όμως, να βγάλετε συμπεράσματα, όλοι αυτοί οι άντρες δεν είναι άλλοι από τους καλύτερους φίλους μου, εκείνους που μπορούν να ακούσουν τα καλά μου, τα άσχημα, τις… μαλακιούλες και τις γκρίνιες μου, όπως και εγώ είμαι «ανοιχτή» να ακούσω τα δικά τους!

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ανδρικό και το γυναικείο στοιχείο συνδυάζονται και λειτουργούν μόνο σεξουαλικά. Παρ’ όλ’ αυτά, όταν ξεπεραστεί το στάδιο αυτό, μπορούν να γεννηθούν οι καλύτερες φιλίες μεταξύ τους! Ο ερωτισμός, βέβαια, παραμένει και συχνά μπορεί να γίνει πολύ έντονος, αλλά τότε όλα είναι θέμα χειρισμών. Και αν, μάλιστα, παραμείνει σε ελεγχόμενο επίπεδο, τότε η συνεννόηση και η επικοινωνία με έναν άντρα μπορεί να είναι κλάσεις καλύτερη από ότι με μια γυναίκα!

Τα προτερήματα της φιλίας με έναν άντρα

- Πρώτο και κύριο, το αντρικό μυαλό λειτουργεί πολύ διαφορετικά από το γυναικείο. Η λογική των ανδρών είναι τετράγωνη και δεν κολλάει στις λεπτομέρειες και τις μικρότητες της γυναικείας νοοτροπίας. Το καλύτερο που κερδίζει μια γυναίκα στη φιλία της με έναν άντρα είναι μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων και των καταστάσεων χωρίς κομπλεξισμούς και ανασφάλειες.

- Ακόμα και να τσακωθείτε, το πολύ-πολύ να βριστείτε! Αν, μάλιστα, ο λόγος είναι ψιλοασήμαντος, μετά από λίγη ώρα θα είστε πάλι μέλι-γάλα! (Για δοκίμασε να τσακωθείς με γυναίκα! Θα τινάζεις τα… χώματα από τους ώμους σου τουλάχιστον για τα επόμενα δύο – τρία χρόνια!)

- Προστασία! Το ίδιο είναι να γυρίζεις τέσσερις τα ξημερώματα από clubbing με γυναικοπαρέα (ή ακόμα χειρότερα μόνη) ή με έναν φίλο σου που μπορεί να… ξηγηθεί για πάρτη σου, αν χρειαστεί; Ακόμα και το θέαμα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και για τους δύο.

- Ένας άντρας στην παρέα διώχνει τους ανεπιθύμητους wanna be εραστές σου! Τώρα, βέβαια, αν ήθελες να χτυπήσεις γκομενάκι, έπρεπε να διαλέξεις διαφορετική παρέα!

- Τέλος, (και όποια θέλει διαφωνεί), ακόμα και όλα τα μπάζα της περιφέρειας πρωτευούσης και περιχώρων να έχουν συγκεντρωθεί (τι γκαντεμιά είναι αυτή;) στο μπαράκι που βρίσκεσαι, υπάρχει πάντα ο ωραίος κολλητός σου (ακόμα και αν είσαι η μόνη που τον βλέπεις ωραίο!) που σε συνοδεύει και διορθώνει το… τοπίο και τη διάθεσή σου!

Αν μετά από όσα διάβασες, εξακολουθείς να πιστεύεις πως η φιλία με έναν άντρα είναι ανέφικτη, άχρηστη και ακόμα χειρότερα καταδικασμένη, ξέρεις ακριβώς πώς θα τον… αξιοποιήσεις (not bad!).

Αν πάλι άλλαξες γνώμη και θέλεις να δεις και την άλλη πλευρά του νομίσματος, πληροφορίες εντός (χα…)

Labels:

Tuesday, January 16, 2007

Δεν ξαναπάω... ραντεβού (τυφλό)!!

Και γιατί να ξαναπάω, δηλαδή; Μία φορά στη ζωή μου είπα κι εγώ να δοκιμάσω το blind dating, έτσι για την εμπειρία! Μεγάλη αποτυχία! Και όχι μόνο επειδή δεν ξέρεις τι σε περιμένει, αλλά υπάρχουν κι αυτές οι τεράστιες σιωπές (ειδικά όταν έχεις ήδη ξενερώσει με τη ζωή σου και κυρίως με τη ζωή του!) που σου φωνάζουν από παντού:

"Τι κάνεις εσύ εδώ; Φύγε, πού θα βρεις χειρότερα;"

Ουφ, τι πρόβλημα! Κι έρχεται και το επόμενο, όπου εσύ η ίδια θέλεις να τις φωνάξεις μες στο αυτί του!

Ακολουθούν οι πράξεις του δράματος!

Πράξη 1η
Η αναμονή στο σημείο συνάντησης. Όταν, δηλαδή, κοιτάς σαν ηλίθια γύρω σου για να τον αναγνωρίσεις! Τι μηχανή μου είπε ότι οδηγεί; Τι χρώμα σακάκι; Θα κρατάει και τριαντάφυλλο;

Πράξη 2η
Και ιδού, ο Άδωνις (που ο θεός να τον κάνει!) πλησιάζει. Τι σου πρωτοπέφτει δεν ξέρω. Εμένα προσωπικά, τα δόντια, τα μαλλιά, ο κόσμος γύρω μου! Γιατί η φαντασία έχει την τάση να καλπάζει και εκεί που περίμενες να δεις έναν άντρα που τουλάχιστον βλέπεται, εμφανίζεται από το πουθενά ένα κοντοπίθαρο (εντάξει, ούτε και εσύ είσαι "πρώτο μπόι", αλλά ακόμα χειρότερα) ανθρωπάκι που χάνει λίγα μαλλιά και περπατάει περίεργα!

Πράξη 3η
Είσαι ευγενική! Δεν ήθελες να κατεβάσεις τα μούτρα και να κάνεις την πάπια (άσε που δεν προλάβαινες κιόλας!). Που θα πάει; Θα περάσει; Θα πιω γρήγορα τον καφέ!

Και έτσι κάθεστε σε μια ρημαδοκαφετέρια... to know us better!

Πράξη 4η
Οι διάλογοι:
"Με τι ασχολείσαι;" - Απάντηση
"Εσύ;" - Απάντηση
"Πολύ χάρηκα, που γνωριστήκαμε" - Χμμμ, μάλιστα...
"Και κουράζεσαι πολύ, ε;" - Ε!
"Τι άλλα;" - Αυτάααα!
Και δεν φτάνει αυτή η καταπληκτική και εκ βαθέων συζήτηση, το μάτι όλο και ξεφεύγει προς... τα μάτια! Δύο έχω κι εγώ, αλλά βρίσκονται πιο ψηλά!

Πράξη 4η
Μετά από ώρα βαθυστόχαστης κουβέντας κι ενώ πρόλαβα να εντοπίσω και ένα χρυσό δοντάκι (ευτυχώς όχι φάτσα-μόστρα) όταν χαμογελούσε, τελείωσε και ο καφές! Πόσο να μείνεις ακόμα;

"Ε, πέρασε η ώρα! Έχω και ένα ραντεβού μετά..."
"Ελπίζω να τα ξαναπούμε!" (Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!)
"Να σε πετάξω κάπου;" (Στον Καιάδα ίσως εμένα και τα πειράματά μου!)
"Καληνύχτα" - Ουφ

Αυτά λοιπόν! Μια υπέροχη εμπειρία! Και ξέρουμε όλοι ποιος θα την πληρώσει γι' αυτό!

Η "φίλη" που "χρυσή μου, αφού ξέρεις τα γούστα μου, γιατί με παίρνεις στο λαιμό σου και αυτοσχεδιάζεις με τις προτάσεις σου;"

Εγώ η ίδια που έχασα μια ολόκληρη ώρα από τη ζωή μου για έναν καφέ, μόνη μου ουσιαστικά (αν και μόνη μου θα περνούσα πολύ καλύτερα)!

Και, τέλος, εκείνος ο καημένος που τον "άδειασαν" από εκεί που δεν το περίμενε, ενώ σίγουρα άλλες ήταν οι διαθέσεις του για τη βραδιά!

Τι να κάνεις; C'est la vie! Και πάνω από όλα, αν το date δεν έχει τσεκαριστεί από εσένα την ίδια, καλύτερα μείνε σπίτι!



Labels: